Оптични услуги

В оптичен център „Приятели“ се стремим да имаме информация за най-иновативните оптични разработки, вследствие на което предлагаме на нашите клиенти много широк набор от сервиз и услуги. Заради различни запитвания и с цел да бъдем полезни на повече хора, през всяка изминала година разширяваме портфолиото си от дейности в областта на оптиката. Апаратите и продуктите, с които разполагаме са от премиум клас, като тяхната прецизност в комбинация с опита на екипът ни от специалисти, позволява да осигурим високо-качествено обслужване на потребителите. Предлагаме Ви кратък преглед на услугите, които предоставяме в центъра:

1.Определяне на диоптъра

– обективен тест на зрението с апарат, анализиращ пречупващата сила на окото по цялата му повърхност (в 1.500 точки на измерване), чрез иновативна „wave-front“ технология. Това дава възможност да определим прецизно Вашия диоптър, както и това дали той има разлика през деня (при тясна зеница) и вечерно време при по-слаба осветеност (например при шофиране).

 


– субективен тест на зрението с използване на златните стандарти в оптометрията, както и най-съвременни методи и тестове за оптимизиране на зрителната острота, както и анализ на общият зрителен статус.

 

 

 

2.Топография на роговицата

– Компютърен анализ на 100.000 точки от повърхността на роговицата с цел да препоръчаме най-подходящата контактна леща, която ще пасне перфектно на Вашето око. Използваме тази технология и за скрийнинг на пациенти с кератоконус (дегенеративни изменения на роговицата).

 

 

 

 

3.Измерване на очното налягане

– Напълно автоматично, безконтактно и комфортно измерване на очното налягане. За надежден и максимално точен резултат, апарата измерва и дебелината на роговицата, като компенсира нейното влияние върху измереното налягане. Редовната проверка на вътре-очното налягане е важен фактор за превенция на някои очни заболявания, като глаукомата, която е причина за ослепяването на над 10 млн. човека.

 

 

 

4.Призматична корекция

– Често диплопията (раздвоено виждане), главоболието, липсата на контрастно и стерео-зрение, както и необходимостта от затваряне на едното око за да се вижда ясно, могат да са сигнали за проблем с дву-очното зрение. Това означава, че не можем или трудно сливаме в един, образите получени от двете очи. Световната статистика, показва, че всеки 4-ти човек има подобни проблеми, като голяма част от тях могат да се решат със стъкла със специфична призматична корекция. В оптика „Приятели“ разполагаме с необходимият набор от тестови средства за този тип оптична корекция.

 

 

5.Корекция на „цветна слепота“   

– Състоянието по-известно като „далтонизъм“ се среща при 8% от мъжете. В оптика „Приятели“ консултираме индивидуално хората с този проблем за да установим типа и степента на дефицита на цветна слепота  и предлагаме специализирани очила, корегиращи дефицита на цветното зрение. В повечето случаи крайния резултат е впечатляващ.

 

 

6.Консултации със слабо-зрящи

– Някои очни заболявания водят до сериозен спад на зрителната острота (под 30%) или до ограничаване на зрителното поле (под 20°), както и до много слаб зрителен контраст. За съжаление в част от случаите загубата на зрение е необратима и не може да бъде корегирана с конвенционални очила, контактни лещи или медицинска интервенция. За тези пациенти предлагаме индивидуална консултация, след която препоръчваме специализирани Low Vision средства, които да помогнат в ежедневието на тези хора. Работим с доставчици от цял свят и предлагаме най-иновативните и актуални продукти в широк ценови диапазон.

 

7.Ортопедични контактни лещи

– Това са контактни лещи най-вече за хора с късогледство. Тези лещи се носят само когато човек спи, а на следващия ден след като ги махне може да прекара деня без носене на корекционни средства. Тези лещи се ползват и за контрол на миопията при деца с цел понижаване темпа на нарастване на диоптъра. В очен център „Приятели“ в колаборация с офталмолог профилиран в тази област предлагаме този тип орто-лещи.

8.Телескопични очила за професионалисти

– Увеличителните очила са най-доброто решение за хирурзи, стоматолози и хора, чиято дейност изисква продължителна прецизна работа на близки разстояния. Те поддържат и съхраняват зрението на професионалистта и повишават качеството на работата му. При нас можете да намерите топ-качество продукти, специално изработени по индивидуални параметри и изисквания на ползвателя.

 

 

9.Дигитално отчитане на зрителни параметри

– Чрез дигитално устройство отчитането на междузеничното разстояние е бързо и прецизно, като вземаме под внимание поотделно позицията на двете очи спрямо избраната рамка. Този вид измерване е ключов фактор за успешната адаптация с мултифокални очила (прогресивни и офисни).

 

 

10.Консултация за „синдром на сухото око“

– Все повече хора подложени на въздействието на трите К-та (компютри, климатици и контактни лещи) се оплакват от симптоми, свързани със „синдром на сухото око“. В зависимост от степента на засегнатост, ние ще Ви препоръчаме най-подходящите и иновативни средства за третиране на проблема.

 

 

Екипът ни е мотивиран да разширяваме нашето портфолио от услуги и сервиз в областта на оптиката, защото така можем да помогнем на повече хора и да развиваме експертизата си.

 

Ако имате въпроси и препоръки или искате да запишете час за консултация, можете да разчитате на нашето съдействие.
+359 888 642 999 / +359 886 642 752

Компютъра диагностикса и корекциа на зрението

Безплатно определяне на диоптъра при поръчка на очила

Low Vision консултация и корекция

Увеличителни средства, телескопични и филтърни очила

Богато портфолио с диоптрични стъкла и рамки на водещи производители

Дигитални стъкла

Слънчеви очила

Контактни лещи и аксесоари

Безплатна поддръжка и консумативи за очила

Очила на изплащане без оскъпяване! 0% лихва!

Консултация за корекция на пресбиопия и избор на прогресиви стъкла

Професионално отношени и не на последно място, качество...