Емил Куцаров

Емо учи в „Образцов техникум по фина механика и оптика“ от 1992 и го завършва през 1997г. Следва специалност „Екология“ в НБУ. След отбиване на военната си служба, работи като оптик в продължение на 3 години. От 2002г. е търговски представител във фирмата ексклузивен дистрибутор за България на стъклата „Essilor“, а при учредяването на директно представителство на френската фирма през 2008г., Емил е вече на позицията мениджър продажби стъкла. От 2012г. той е назначен за съуправител на фирмата ексклузивен дистрибутор за България на стъклата „Zeiss“.
От 2017г. е съосновател на любимият ни проект – оптичен център „Приятели“, както и на фирма „Фейт Вижън“ ООД, дистрибутираща оптични продукти на територията на България.
През всички тези 22 години Емил се утвърждава като един от водещите оптици в България. Преминал е през много обучения и курсове във водещи световни оптични фирми и е лектор и трейнър при презентации и обучения в оптичния бранш. Със своята работа допринася за популяризирането на едни от най-иновативните продукти на българския пазар - прогресивните стъкла.
Член е на „Национална асоциация на българските оптици и оптометристи“.

Христо Благоев

Завършва средно образование в „Образцов техникум по фина механика и оптика“ през 1995г., а през 2000г. и инженерното си образование в Технически Университет – София. Следва военна служба, а от 2002г. е назначен в новосформираното звено за продажба и сервиз на специализирана оптична техника “Essilor”, като е мениджър на тази дивизия след създаването на директно представителство на френската фирма в България.
През 2012 година се дипломира като магистър по „Оптометрия“ в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В същата година Христо започва работа като съуправител на фирмата дистрибутираща стъклата „Zeiss“ в България.
От 2017г. е съосновател на любимият ни проект – оптичен център „Приятели“, както и на фирма „Фейт Вижън“ ООД, дистрибутираща оптични продукти на територията на България.
При едно от обученията си в чужбина, Христо се „запалва“ по идеята да работи с хора с нарушено зрение и вече над 8 години консултира пациенти с Low Vision.
Член е на управителния съвет на „Български съюз на оптометристите“.

Яна Куцарова

Яна учи в „Образцов техникум по фина механика и оптика“ от 1991 до 1996г. Веднага след това започва работа в офиса на дистрибуторa за България на стъклата “Essilor”. През 2008г.
продължава вече като офис мениджър в официалното представителство на „Есилор“-България.
Яна е на същата отговорна позиция, когато започва работа за дистрибутора на стъклата „Zeiss“ в България.
Получава бакалавърска степен по „Финанси“ във „Висш Университет по Застраховане и финанси“, а впоследствие и магистратура „Човешки ресурси“ в УНСС.
От 2017г. е член на екипа на оптика „Приятели“ и е лидер на фирма „Фейт Вижън“ ООД за дистрибуцията на оптични продукти.
Яна работи вече над 25 години в оптичния бранш в България познавайки отлично неговите специфики и особености.
Освен, че е чарът на оптичен център „Приятели“ тя е и нашата памет, като винаги можем да разчитаме бързо и без усилия да ни припомни какъв продукт сме препоръчали на клиента преди 3 години и какво е избрал той.
Ще се радваме да се срещнем с Вас, да обсъдим Вашите зрителни нужди, съобразно ежедневието Ви и да бъдем полезни с нашите препоръки и сервиз. Надяваме се освен клиенти, да останете и наши Приятели!

Ако имате въпроси +359 888 642 999 / +359 886 642 752