Диоптрични очила намаляват заслепяващия ефект на отблясъците при шофиране

Диоптрични очила намаляват заслепяващия ефект на отблясъците при шофиране

Специализираните стъкла на Nikon правят пътуването комфортно и безопасно през всички сезони.

Когато сме зад волана доброто зрение е от първостепенно значение, защото предпазва нас и останалите участници в движението и осигурява по-спокойно шофиране.


Съществува статистика, че повече от половината от всички пътни инциденти се случват при шофиране през нощта. Въпреки че общата умора вероятно е основна причина, също така е вярно, че всеки има по-нисък зрителен капацитет през нощта.

Зрението може да бъде лесно компрометирано от светлините на насрещно движещите се автомобили, уличното осветление, светофарите, отблясъци от мокра или заснежена настилка.

ОБЩИ ФАКТОРИ, КОИТО МОГАТ ДА ПОВЛИЯЯТ НА ЗРЕНИЕТО НА ВОДАЧА, СА:

  • Ярка слънчева светлина
  • Фарове от отблясващи автомобили
  • Отражения или отблясъци върху мокри пътища или сняг
  • Трудности с периферното зрение, когато погледът е насочен към страничните огледала
  • Зрителна умора

Хубавото време прибавя допълнителни ползи към удоволствието от шофирането. Ярката светлина обаче може да причини отблясъци и заслепяване, което затруднява шофирането.

Умората на очите при шофиране е резултат от непрекъснатата смяна на разстоянията – водачът следи пътя, знаците, навигационната система, табло и други.

 

ДИОПТРИЧНИТЕ СТЪКЛА NIKON ОСИГУРЯВАТ ДОБРО ЗРЕНИЕ ЗА ШОФЬОРИТЕ ПРЕЗ ДЕНЯ И НОЩТА

За да отговорят на необходимостта от повече комфорт на пътя, от Nikon са проектирали иновативната филтрираща технология Night Drive Boost. Специалните диоптрични стъкла намаляват заслепяващия ефект на отблясъците при шофиране на тъмно, като същевременно осигуряват превъзходно зрение на светло, без да се налага да носим друг комплект очила.

Високоефективните антирефлексни покрития могат да бъдат поръчани и с опция за цветен нюанс и UV филтър, което гарантира висококачествена слънчева защита и перфектна визия. Стъклата на Nikon са устойчиви на вода, петна от пръсти, прах и микро драскотини. Естетично издържани, oстават идеално ясни и прозрачни.

0888 642 999
запазете час