Животът е по-хубав с приятели

Животът е по-хубав с приятели

„Животът е по-хубав с приятели“ – това е надписът, който ще Ви посрещне на нашата врата. Когато избирахме име за нашият оптичен център, се спряхме на „Friends Optics“ (оптика Приятели), защото приятелството ни помага през всичките години на съвместна работа. Още от детска възраст започнахме обучението си в „Ломоносов“ и до днес (повече от 25 години) сме се посветили професионално на оптиката. През тези години събирахме опит и знания в някои от най-големите световни фирми в бранша, както и в магистърски курсове и обучения по оптометрия.

Тъй като приятелството е и отговорност, ние се стремим всеки наш клиент да получи не по-малко от това което очаква или поне от това което е възможно. Водещото в нашата работа е да разберем какви са зрителните нужди на всеки наш посетител и особеностите на ежедневието му, за да предложим персонализирано решение. При съвременните технологии е важно очният специалист да е запознат с всички иновативни възможности в оптиката, за да „моделира“ очилата, така че ползвателя да ги чуства като верен помощник, а не като натрапващ се досадник.

Избрали сме да имаме за всекиго по нещо, като във високия сегмент предлагаме стъклата на една от най-популярните японски фирми “Nikon”. Благодарение на своят know-how от всички сфери на оптиката, тази фирма е пионер в редица иновативни разработки в офталмологичните стъкла, позволяващи ни да удовлетворим и най-високите изисквания.


За по-бюджетни решения при нас ще намерите чешки стъкла с високо качество. Фирмата производител разполага с модерна фабрика и възможности за бърза доставка и гъвкави индивидуални изработки.


Когато търсите решения извън нормите (извънредно високи диоптри, много голям астигматизъм, стъкла за специфични заболявания или за специфична дейност т.н.) на разположение са продуктите на наш шведски партньор. Нямаме спомен за съвместната ни работа през последните 10 години те да са казвали, че нещо е невъзможно.


Заради различни запитвания и с цел да бъдем полезни на повече хора, през всяка изминала година разширяваме портфолиото си от дейности в областта на оптиката. Апаратите и продуктите, с които разполагаме са от премиум клас, като тяхната прецизност в комбинация с опита на екипът ни от специалисти, позволява да осигурим високо-качествено обслужване на потребителите.


Предлагаме Ви кратък преглед на услугите, които предоставяме в центъра:


ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ДИОПТЪРА

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ДИОПТЪРА

– обективен тест на зрението с апарат, анализиращ пречупващата сила на окото по цялата му повърхност (в 1.500 точки на измерване), чрез иновативна „wave-front“ технология. Това дава възможност да определим прецизно Вашия диоптър, както и това дали той е различен през деня (при тясна зеница) и вечерно време при по-слаба осветеност (например при шофиране).
– субективен тест на зрението с използване на златните стандарти в оптометрията, както и най-съвременни методи и тестове за оптимизиране на зрителната острота, както и анализ на общият зрителен статус.


ИЗРАБОТКА НА ОЧИЛА

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ДИОПТЪРА

– В нашата работилница на място, изработваме всички видове очила. Най-съвременният апарат за дигитална обработка позволява дори най-сложните монтажи. Машината осигурява прецизна и бърза изработка, както и специални индивидуални промени и оптимизации по изискване на клиента.


ТОПОГРАФИЯ НА РОГОВИЦАТА

ТОПОГРАФИЯ НА РОГОВИЦАТА

– Компютърен анализ на 100.000 точки от повърхността на роговицата с цел да препоръчаме най-подходящата контактна леща, която ще пасне перфектно на Вашето око. Използваме тази технология и за скрийнинг на пациенти с кератоконус (дегенеративни изменения на роговицата).


ИЗМЕРВАНЕ НА ОЧНОТО НАЛЯГАНЕ

ИЗМЕРВАНЕ НА ОЧНОТО НАЛЯГАНЕ

– Напълно автоматично, безконтактно и комфортно измерване на очното налягане. За надежден и максимално точен резултат, апарата измерва и дебелината на роговицата, като компенсира нейното влияние върху измереното налягане. Редовната проверка на вътре-очното налягане е важен фактор за превенция на някои очни заболявания, като глаукомата, която е причина за ослепяването на над 10 млн. човека по света.


ПРИЗМАТИЧНА КОРЕКЦИЯ

ПРИЗМАТИЧНА КОРЕКЦИЯ

– Често раздвоеното виждане, главоболието, липсата на контрастно и стерео-зрение, както и необходимостта от затваряне на едното око за да се вижда ясно, могат да са сигнали за проблем с дву-очното зрение. Това означава, че не можем или трудно сливаме образите от двете очи. Световната статистика, показва, че всеки 4-ти човек има подобни проблеми, като голяма част от тях могат да се решат със стъкла със специфична призматична корекция. В оптика „Приятели“ разполагаме с необходимият набор от тестови средства за този тип оптична корекция.


КОРЕКЦИЯ НА „ЦВЕТНА СЛЕПОТА“

КОРЕКЦИЯ НА „ЦВЕТНА СЛЕПОТА“

– Състоянието по-известно като „далтонизъм“ се среща при 8% от мъжете. В оптика „Приятели“ консултираме индивидуално хората с този проблем за да установим типа и степента на дефицита на цветна слепота и предлагаме специализирани очила, корегиращи дефицита на цветното зрение. В повечето случаи крайния резултат е впечатляващ.


КОНСУЛТАЦИИ СЪС СЛАБО-ЗРЯЩИ ХОРА

КОНСУЛТАЦИИ СЪС СЛАБО-ЗРЯЩИ ХОРА

– Някои очни заболявания водят до сериозен спад на зрителната острота (под 30%) или до ограничаване на зрителното поле (под 20°), както и до много слаб зрителен контраст. За съжаление в част от случаите загубата на зрение е необратима и не може да бъде корегирана с конвенционални очила, контактни лещи или медицинска интервенция. За тези пациенти предлагаме индивидуална консултация, след която препоръчваме специализирани Low Vision средства, които да помогнат в ежедневието на тези хора. Работим с доставчици от цял свят и предлагаме най-иновативните и актуални продукти в широк ценови диапазон.


ТЕЛЕСКОПИЧНИ ОЧИЛА ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

ТЕЛЕСКОПИЧНИ ОЧИЛА ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

– Увеличителните очила са най-доброто решение за хирурзи, стоматолози и хора, чиято дейност изисква продължителна прецизна работа на близки разстояния. Те поддържат и съхраняват зрението на професионалистта и повишават качеството на работата му. При нас можете да намерите топ-качество продукти, специално изработени по индивидуални параметри и изисквания на ползвателя.


ОРТОПЕДИЧНИ КОНТАКТНИ ЛЕЩИ


– Това са контактни лещи най-вече за хора с късогледство. Тези лещи се носят само когато човек спи, а на следващия ден след като ги махне може да прекара деня без носене на корекционни средства. Тези лещи се ползват и за контрол на миопията при деца с цел понижаване темпа на нарастване на диоптъра. В очен център „Приятели“ в колаборация с офталмолог профилиран в тази област предлагаме този тип орто-лещи.


ДИГИТАЛНО ОТЧИТАНЕ НА ЗРИТЕЛНИ ПАРАМЕТРИ

ДИГИТАЛНО ОТЧИТАНЕ НА ЗРИТЕЛНИ ПАРАМЕТРИ

– Чрез дигитално устройство, отчитането на междузеничното разстояние е бързо и прецизно, като вземаме под внимание поотделно позицията на двете очи спрямо избраната рамка. Този вид измерване е ключов фактор за успешната адаптация с мултифокални очила (прогресивни и офисни очила).


КОНСУЛТАЦИЯ ЗА „СИНДРОМ НА СУХОТО ОКО“

КОНСУЛТАЦИЯ ЗА „СИНДРОМ НА СУХОТО ОКО“

– Все повече хора подложени на въздействието на трите К-та (компютри, климатици и контактни лещи) се оплакват от симптоми, свързани със „синдром на сухото око“. Парене в очите, усещане за чуждо тяло, зачервяване и дискомфорт са сигнали за този проблем. В зависимост от степента на засегнатост, ние ще Ви препоръчаме най-подходящите и иновативни средства за третиране на проблема.

Рамките и слънчевите очила в оптика „Приятели“ са внимателно селектирани за да можем да предложим за всеки наш клиент най-доброто от широкият набор колекции, с които работим. Стремим се да постигнем най-добрият баланс цена-качество, както и да направим най-точният избор на очилата заедно с клиента.

Детско-юношеският сектор от рамки е разнообразен като цветове, форми и размери за да зарадваме и най-младите наши приятели.
За по-големите, имаме внимателно подбран асортимент от рамки за комбинирани очила (прогресивни и офис очила), базирайки се на дългогодишният ни опит с тях.

Професионалното доверие от страна на клиентите и обръщението им: „идвам при приятелите“, ни мотивира да работим усърдно за да защитим титлата „Приятели“.

В оптичен център Friends Optics, ще получите професионална консултация и ценни съвети от опитни специалисти в областта на очната оптика, относно вашите индивидуални зрителни нужди.

0888 642 999
запазете час