Здравето на очите ви в чисто нова светлина!

Здравето на очите ви в чисто нова светлина!

Едно от простите удоволствия на живота е да излезете от вкъщи, да почувствате топлината на слънцето върху лицето си и ветреца в косата си. Блестящата светлина в небето, която може да ни заслепи, да ни успокои, да ни изгори или да ни помогне да се излекуваме. Тя е самата причина, поради която виждаме. Дори сме измислили начини да възпроизведем излъчването и, когато слънцето залезе.

И все пак светлината, във всичките й форми, може да се асоциира с дискомфорт за някои от нас. Запознати ли сте с поговорката „дозата прави отровата“?

Е, това всъщност може да се приложи към светлината, както естествена, така и изкуствена, особено когато става въпрос за нашите скъпоценни очи. А съвременната технология при оптичните стъкла може да ви помогне да получите точната доза!


И така, какво количество светлина се счита за твърде много? Как можем да се потопим в нейните предимства, без да увредим зрението си? Какво могат да ни помогнат корекционните стъкла за това?


НЕКА СЕ ПОТОПИМ В ТАЗИ ТЕМА…


Нашата щастлива звезда: слънцето
UV светлината може да бъде полезна, тъй като подпомага производството на витамин D, което от своя страна помага на тялото ни да абсорбира калций и фосфор и подпомага развитието на костите. Всъщност Световната здравна организация (СЗО) препоръчва 5 до 15 минути излагане на слънце 2 до 3 пъти седмично.


Разбира се, някои повече от други обичат да бъдат на слънце. Най-често известната краткосрочна последица от прекомерното излагане е слънчево изгаряне на кожата ви. Но това не е единствената част от тялото, която може да пострада от твърде много слънчеви лъчи: роговицата ви, прозрачният външен слой, който защитава очите ви, всъщност също може да получи слънчево изгаряне.


То е известно под фантастичното име “фотокератит”, възпаление, което макар и временно, далеч не е приятно. В дългосрочен план има повишен риск от потенциално водещи до слепота очни заболявания, като катаракта, ако очите не са правилно защитени.

Очила

МАКСИМАЛНА ЗАЩИТА, МАКСИМАЛЕН СТИЛ..


Защитата определено е необходима, вложете малко стил и ще получите най-доброто от двата свята със стъклата Sunstyle от Nikon.

Стъклата Sunstyle разполагат с UV филтриране, което надхвърля стандарта UV400, към което може да бъде добавена вашата диоптрична корекция за още по-добро и прецизно зрение.


Изберете между оцветени, преливащи нюанси или огледални стъкла, така че вашите слънчеви очила да пасват идеално на вашия стил и индивидуалност, комбинация, която ще осигури превъзходна корекция на зрението, първокласна защита на очите и изтънченост.


Технологията на стъклата ни позволява да осигурим очила с качествено филтриране срещу вредната синьо-виолетова и UV светлина. Но това не спира дотук. Стъклата Polashade от Nikon са най-добрите слънчеви очила по рецепта, които помагат да се премахнат нежеланите отражения, които се създават от гладки повърхности при определени условия.


Поляризираните стъкла подобряват сетивното ви изживяване, като оптимизират контраста и цветовото възприятие, давайки например на голфърите, моряците, планинските туристи и колоездачите определено предимство! А за тези от Вас, за които модата и следването на най-новите тенденции са от ключово значение, защо да не подобрите визията си, като същевременно предпазите очите си от UV отблясъци със стъклата Polashade Flash Mirror.


Освен защитата на очите, не забравяйте да използвате слънцезащитен крем със слънцезащитен фактор, SPF 15 или по-висок, за UV защита на кожата си и помислете да останете на сянка, особено през обедните часове, когато слънцето е най-ярко.

UV защита-очила

СВЕТЛИНАТА ОТ КРУШКАТА..


Слънчевата светлина е основният източник както на UV, така и на синя светлина, а когато сме на открито през деня, получаваме по-голямата доза от тази светлина. Но има и други източници на синя светлина, като например вътрешното осветление.


Не можете да контролирате силата на слънчевото греене, но можете да контролирате интензитета на светлината на закрито. Помислете за това – видът светлина, който използвате и на който сте изложени най-често влияе не само на атмосферата, но и на здравето на очите ви.


Когато избирате вашето вътрешно осветление, избягвайте ярко бели и хладни флуоресцентни крушки и крушки с нажежаема жичка.

Вместо това изберете топли крушки с нажежаема жичка, LED крушки или халогенни крушки.


КРУШКИТЕ СА ЕДНО, ТЕХНОЛОГИЯТА Е ДРУГО…


В днешно време имаме достъп до безброй електронни устройства – компютри, таблети, смартфони и телевизори – всички тези цифрови екрани излъчват високоенергийна синя светлина и са вредни за очите ни в дългосрочен план.


От друга страна, сините UV лъчи очевидно могат да бъдат полезни – помислете за лампите за светлинна терапия за сезонно афективно разстройство (SAD) – тъй като те помагат за регулиране на циркадния цикъл на тялото, повишават бдителността и облекчават настроението.


Но твърде много от всичко е лошо, същото важи и за излагането на синя светлина, тъй като може да има сериозни последици за здравето на очите ви, ако не се контролира правилно. Да, знаем, обикновено можете да разберете кога очилата на някой от вашите приятели има защита от синя светлина: този жълтеникав оттенък, нали?


Не се притеснявайте! Вече можете да се предпазите от вредната синя светлина и да не правите компромис с естетиката.


Pure Blue UV е най-новото решение на Nikon, което позволява формата и функцията да съжителстват заедно чрез технология за пречистване на светлината, която намалява до 35% от невидимата синя светлина, като същевременно предлага подобрена естетика. Присъединете се към следващата си онлайн среща и презентация или направете тези селфита с увереност: няма да има жълтеникав оттенък или неприятни сини светлинни отражения!

Friends Optic

БЪДЕТЕ „ПРОСВЕТЛЕНИ“ ОТ NIKON


Естествената светлина играе централна роля за нашето физическо и психическо здраве и физиологично поведение, като стимулира производството на хормони и регулира нашия сън и енергийни цикли. Има много лесни стъпки, които можете да предприемете, за да поддържате здравето на очите си. Може да е толкова просто, колкото да смените крушките си у дома, като полагате съзнателни усилия да намалите времето пред екрана и да създадете навик за редовно посещаване на Вашия очен специалист.


Направете най-добрия избор за очите си и се насладете на естествената светлина безопасно. Защитата на очите ви от вредното въздействие на UV и синята светлина е наша отговорност. При нас в оптика „Приятели“ ще откриете пълната гама продукти на известната фирма Nikon и ще получите най-добрата консултация, относно индивидуалните ви зрителни нужди.


Уговорете среща още днес.

В оптичен център Friends Optics, ще получите професионална консултация и ценни съвети от опитни специалисти в областта на очната оптика, относно вашите индивидуални зрителни нужди.

0888 642 999
запазете час