Как Nikon създават вашите оптични лещи

Как Nikon създават вашите оптични лещи

Очилата са ръчно изработени продукти, които са направени индивидуално, за да ви пасват удобно. Особено ако изберете модерните лещи Nikon, ще отнеме няколко дни, за да направите очилата си, тъй като те се изработват по поръчка с оптичен дизайн, създаден точно за вас. От момента, в който са поръчани до момента, в който сте ги получили, диоптричните лещи за очила на Nikon преминават през процес, който гарантира, че ще ви осигурят най-доброто и най-комфортно зрение.


След измерване или проверка на нуждите от корекция на зрението, очният Ви специалист изпраща вашите уникални параметри на Nikon. Това включва диоптриччните стойности на лещите, а за някои продукти на Nikon, информация за това как рамката е позиционирана на лицето, нейната форма и размер, заедно с други параметри, които помагат да персонализирате вашите лещи.


След като поръчката ви бъде получена от представителната компания на Nikon във вашата страна, данните се препращат към Nikon Optical Design Engine , оптичен лабораторно изчислителен софтуер, разположен в Япония. Тази компютърна система взема под внимание всички ваши лични данни и изчислява оптичната повърхност конкретно за Вашите очи.


Тази информация след това се изпраща обратно по електронен път в някоя от рецептурни лаборатории на Nikon, където се произвеждат вашите лещи. Там високо-прецизните цифрови инструменти обработват, шлифоват и полират поръчаните лещи, за да отговарят на вашите точни индивидуални параметри.


След това се нанасят покритията, оцветяват се или се обработват във вакуумни камери според различните опции, които сте избрали.


Извършва се проверка, за да се гарантира съответствие с стандартите за качество на Nikon, след което се опаковат и изпращат до оптиката от която сте ги поръчали.


След това вашият очен специалист ги изработва и монтира в рамката на очилата ви, като се уверява, че те ще бъдат правилно разположени спрямо позициятя на очите Ви.


Така, вашите очила са готови. Очният Ви специалист ще ви призове да ги вземете и може да направи последна проверка и корекция на очилата.
Персонализираните лещи на Nikon съчетават мощта на съвременните технологии – метрология, пренос и обработка на данни, дигитално производство, нано технологии – за да ви осигурят възможно най-доброто и ясно зрение.


Най-добрите лещи за очила са различни в зависимост от вашите нужди. Посетете професионален очен специалист и попитайте за най-добрите лещи Nikon за вас.

0888 642 999
запазете час