Капки за очи, съвместми с контактни лещи

Капки за очи, съвместми с контактни лещи

Ако носите контактни лещи – хидратирайте очите си няколко пъти на ден.
Капки за очи, съвместими с контактни лещи

Ако носите контактни лещи, тази статия е за вас. Представяме ви няколко вида капки за очи, които са безопасни да бъдат прилагани едновременно с контактни лещи. Те овлажняват окото и му създават повече комфорт. Въпреки това, някои капки за очи не трябва да се използват с контактни лещи, тъй като могат да причинят дразнене и зачервяване на очите.


ВИДОВЕ КАПКИ ЗА ОЧИ

Капките за очи не са универсално решение. Те са имат специално предназначение и в някои случаи трябва да се избягват, ако носите контактни лещи.


ОВЛАЖНЯВАЩИ КАПКИ ЗА ОЧИ


Капките за очи за контактни лещи предимно са овлажняващи. Те овлажняват окото, като едновременно хидратират контактната леща и осигуряват повече удобство за очите. Тези капки за очи имат надпис „За употреба с контактни лещи“. Специалистите по грижа за очите обикновено препоръчват честото прилагане на овлажняващи капки, тъй като те подобряват комфорта и помагат за изчистването на остатъците под контактните лещи.


КАПКИ ЗА СУХИ ОЧИ


Капките за сухи очи се предлагат в различни формулировки. Някои от тях са по-плътни от други и могат да замъглят зрението ви или да „залепят“ контактните лещи. И докато някои капки за сухи очи може да са подходящи за употреба с контактни лещи, те са предназначени не само да овлажняват окото, но и да стимулират заздравяването на повърхността на окото. Ако очите ви са здрави, може би е най-добре да се придържате към капки за очи, които изрично посочват „За употреба с контактни лещи“. Ако не сте сигурни, се консултирайте с очен лекар или оптометрист.


АКО СТРАДАТЕ ОТ СИНДРОМ НА СУХОТО ОКО, НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА МАСКИТЕ ЗА СУХИ ОЧИ


www.friendsoptics.com/blog-single19.htm


КАПКИ ЗА ОЧИ ПРОТИВ ЗАЧЕРВЯВАНЕ


Капките за очи, които успокояват и премахват зачервявания имат специални съставки, наречени вазоконстриктори. Тези капки свиват малките кръвоносни съдове в конюнктивата (чистата тъкан, която покрива бялата част на окото ви). Въпреки че са ефективни, вазоконстрикторните капки за очи могат да оставят отлагания по повърхността на лещите, причинявайки помътняване. Ако се използват неколкократно за овлажняване на лещите, вазоконстрикторните капки за очи също могат да причинят повторно зачервяване. Те се появяват, когато вазоконстрикторните ефекти изчезнат и кръвоносните съдове внезапно се разширят и очите станат кървави. Това от своя страна може да доведе до зависимост от капки за очи, тъй като ще имате нужда от повече и повече, за да облекчите зачервяването.
Важно е да се отбележи, че прекомерната употреба на вазоконстрикторни капки може да “маскира” очни инфекции или други възпалителни състояния, засягащи окото. Ако имате нужда от капки за очи против зачервявания, най-добре е да свалите лещите си и да ги поставите едва след като зачервяването се изчисти напълно.


ЛЕЧЕБНИ КАПКИ ЗА ОЧИ


Лечебните капки за очи рядко са предназначени за употреба с контактни лещи. Така че, ако имате очна инфекция като конюнктивит (розово око), най-добре е да избягвате да носите контактни лещи, докато използвате капките. По същия начин, ако използвате лечебни капки за алергии или нараняване на окото, най-добре е да избягвате лещите, докато очите ви се възстановят напълно.


В КОИ СЛУЧАИ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ДА СВАЛИТЕ КОНТАКТНИТЕ СИ ЛЕЩИ


Въпреки че много контактни лещи са конструирани по-продължително носене и могат да се носят до седем дни, това не означава, че трябва. Има и моменти, когато контактните лещи трябва да бъдат премахнати поради инфекция, нараняване на очите или поради други опасения.

Специалистите препоръчват да премахнете контактните си лещи при:
• Раздразнени и зачервени очи
• Влошаване на болката в или около очите
• Светлинна чувствителност
• Внезапно замъглено зрение
• Необичайно сълзене на очите
• Очен секрет
Ако симптомите продължат повече от няколко часа или се влошат, обадете се на очен лекар.


ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРИЛАГАЙТЕ ОВЛАЖНЯВАЩИ КАПКИ ЗА ОЧИТЕ


Капките за очи помагат за предотвратяване на алергии, червени очи, напрежение в очите и други неприятни състояния. Дори и да не страдате от синдром на сухото око, трябва да имате рефлекс да поставяте овлажняващи капки поне два пъти през деня, ако носите контактни лещи. А ако чувствате дискомфорт и усещате очите си недостатъчно хидратирани, следвайте препоръките на специалистите по 1 капка в двете очи 3 пъти на ден. Сухите очи от дълготрайно носене на контактни лещи или поради алергии, могат да причинят зачервяване, сърбеж и други неприятни симптоми.


6 ТОП БРАНДА КАПКИ ЗА ОЧИ, СЪВМЕСТИМИ С КОНТАКТНИ ЛЕЩИ


Когато избирате капки за очи за контакти лещи, първо трябва да се уверите, че капките са специално формулирани за тях. Препоръчваме ви 6 от най-добрите капки за очи, съвместими с контактни лещи и с най-голям процент на удовлетвореност сред нашите клиенти спрямо съставки и цена. Те осигуряват необходимите хидратация на окото и комфорт през целия ден. Някои от тях са отличен избор при алергии, зачервени, сърбящи и сухи очи.
„Контактните лещи трябва да са добре овлажнени и те могат да получава тази хидратация от слъзния слой на окото “, обясни Емил Куцаров, оптометрист във Friends Optics. Той подчерта, че ако не бъде осигурена необходимата хидратация за лещите под формата на капки през деня, се увеличава рискът от синдром на сухото за окото.


OTE NATURAL

OTE NATURAL

OTE NATURAL са природни капки за очи, съдържащи хиалуронова киселина. Това прави този продукт идеален за хора, които прекарват дълги часове пред компютъра или работят в суха и запрашена среда, включително и с вятър. Тъй като хиалуронът не съдържа консерванти, капките не пречат на зрението след накапване и са подходящи за чувствителни очи. Продуктът не съдържа токсични компоненти, което допринася за по-удобна и безопасна употреба. Ote Natural са подходящи за всички контактни лещи – както меки, така и твърди газопропускливи.


LACRIFRESH ОВЛАЖНЯВАЩИ КАПКИ ЗА ОЧИ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 0.1%

LACRIFRESH ОВЛАЖНЯВАЩИ КАПКИ ЗА ОЧИ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 0.1%

LACRIFRESH ОВЛАЖНЯВАЩИ КАПКИ ЗА ОЧИ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 0.1% са предназначени са за хора със симптомите на очна сухота, дразнене, умора и напрежение. Формулата включва натриев хиалуронат, така че максимално се доближава до състава, който присъства в естествена форма в окото. Така капките придават влажност и дълготраен комфорт. OCY-DRY съдържат глицерн и соли, които могат дa бъдат намерени в човешкото око (Cl-, Na+, Ca2+, K+, Mg2+) Препоръчва се при сухота в очите, зачервяване и сърбеж, алергии. Съвместими са с контактни лещи. Препоръчват се при пациенти с чувствителни очи, тъй като не съдържат консерванти.


SODYAL PLUS

SODYAL PLUS

SODYAL PLUS капки за очи са офталмологичен разтвор на натриев хиалуронат с екстракт от Алое Вера. Деликатната формула на тези капки и високата им биосъвместимост ги правят чудесен лубрикант и овлажнител за очи. Дават усещане за свежест и подобряват комфорта. Подходящи са приложение с контактни лещи, особено ако се носят много часове и за хора с чувствителни очи.


OFTYLL CALENDULA

OFTYLL CALENDULA

OFTYLL CALENDULA капки за очи с екстракт от невен, подпомагат и стимулират възпроизвеждането на епитела, който е изключително важен за роговицата на окото. Подходящи са при случаи на неприятно усещане в очите или усещане за сухота, при уморени или зачервени очи. Подходящи за ежедневна употреба и препоръчителни за пациенти, ползващи контактни лещи.


OTE VITAMIN

OTE VITAMIN

OTE VITAMIN са хидратиращи и подхранващи капки, препоръчителни при сухота, парене и напрежение в очите. Защитават окото срещу дразнене и умора. Основна съставка на капките е провитамин В5. Съвместими са с контактни лещи.


BIOTRUE DROPS

BIOTRUE DROPS

BIOTRUE DROPS са овлажняващи капки за очи срещу сухота в очите, зачервяване или дразнене.
Могат да се използват с контактни лещи и не съдържат никакви консерванти, което гарантира тяхната безвредност и прави възможно прилагането им за неограничено дълго време. Могат да се използват до 6 месеца след отварянето на флакона. Имат висока концентрация на естествения за окото овлажнител, хиалуронова киселина, поради което са напълно биосъвместими. Съчетават предимствата на капките и гела: течни, образуващи добре оформена капка, която се разстила и задържа на повърхността на окото и на контактната леща за дълготрайно интензивно овлажняване. Идеални са за пациенти с меки или твърди газопропускливи контактни лещи, при които има усещане на дискомфорт и сухота, особено в края на деня. Благодарение на специално разработените флакони, тези овлажняващи капки остават стерилни през целия срок на годност (както е показано на опаковката).

В оптичен център Friends Optics, ще получите професионална консултация и ценни съвети от опитни специалисти в областта на очната оптика, относно вашите индивидуални зрителни нужди.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0888 642 999
запазете час