Лечение на синдрома на сухото око

Лечение на синдрома на сухото око

ПОДГРЯВАЩА МАСКА ЗА ОЧИ МОЖЕ ДА ОБЛЕКЧИ СУХОТАТА

За много от нас сухите, сърбящи и раздразнени очи са само факт от ежедневието. Въпреки това, синдромът на сухите очи не само оказва влияние върху качеството на живот, но ако не се лекува, може да доведе до усложнения – да влоши зрителната функция и да засили риска от инфекции, от намалено и замъглено зрение.

Синдромът на сухото око обикновено се дължи на няколко различни състояния, но най-честата причина е хронична дисфункция на мейбомиевите жлези. Това са мънички жлези от вътрешната страна на клепачите, които произвеждат естествени масла за стабилизиране на слъзния филм. Тази дисфункция може да предизвика дискомфорт в очите и да наруши качеството на слъзния филм, което от своя страна да провокира по-бързото изпаряване на сълзите.

СИМПТОМИ НА СУХОТО ОКО

25% от пациентите на очните клиники се оплакват от симптоми на синдром на сухото око. Характерни индикации са: сухота, сърбеж, болка, зачервяване, парене и дразнене, усещане за чуждо тяло, които се влошават с течение на времето. Увреждането на очната повърхност допълнително увеличава дискомфорта и чувствителността към ярка светлина. И двете очи обикновено са засегнати в различна степен. Определени външни условия могат да влошат симптомите на сухо око – цветен прашец и алергии, сух въздух или вятър, вентилатори, прах или дим, твърде дълго стоене пред компютър, непълно или недостатъчно мигане, както и носенето на контактни лещи.

Въпреки че заболяването може да протече напълно безсимптомно, страдащите от сухо око често се оплакват от сълзене на очите, което всъщност е отговор на дразненето, причинено от аномалията на слъзния филм. За разлика от естествено смазващите око сълзи, тези рефлекторни сълзи не е задължително да накарат очите да се чувстват по-добре и да облекчат сухотата. Това е така, защото те са воднист тип сълзи, които се получават в отговор на нараняване, раздразнение или емоция.

Слъзният филм, покриващ окото, има три отделни слоя. Външният слой е липиден, съдържащ масла, секретирани от мейбомиевите жлези от клепачите. Тези липиди покриват останалите слоеве и осигуряват водонепропусклива бариера, която обвива вътрешните два слоя на сълзният филм и предотвратява изпаряването. Средният слой е съставен предимно от вода с електролити и други хранителни вещества и антитела. Най-вътрешният слой е лигавичния слой, който покрива роговицата.

Липсата на мазнина секреция на мейбомиевата жлеза означава, че сълзите не са обвити с липиден филмов слой, което води до бързо им изпаряване. Без липидния слой, сълзите нямат достатъчно време, за да защитят окото, преди да се изпарят и зрението се замъглява. Тъй като липидното покритие не защитава целостта на слъзния филм, това води до прекомерно изпаряване на сълзите и се счита за основна причина или допринасящ фактор за повечето случаи на сухото око.

НАЙ-ДОБРОТО ЛЕЧЕНИЕ ЗА СУХО ОКО СА ВАШИТЕ СОБСТВЕНИ ЕСТЕСТВЕНИ СЪЛЗИ

Благодарение на новите технологии, синдромът на сухото око може да се облекчи и лекува лесно, удобно и ефективно. Системата EyeGiene® осигурява успокояващата постоянна топлина, която лекува сухите очи по естествен начин. Подгряващите компреси нежно и внимателно провокират очите да произвеждат достатъчно висококачествени сълзи, за да се чувстват комфортно. Затоплянето на клепачите облекчава симптомите на сухото око и стабилизира сълзите.
Клиничните проучвания сочат за над 80% увеличаване на дебелината на липидния слой с нагряване на клепачите над 40°C. А лекарите препоръчват ежедневна терапия с подгряващи компреси, често за цял живот, 1-2 пъти на ден, минимум за 5- 10 минути.

КОНТРОЛИРАНО СУХО ЗАГРЯВАНЕ НА ПОВЪРХНОСТТА НА КЛЕПАЧИТЕ ПОДОБРЯВА КАЧЕСТВОТО НА СЪЛЗАТА

Системата EyeGiene® е проектирана да стимулира естествения липиден слъзен филм чрез доказана комбинация от нежна топлина и успокояваща маска за очи. Загрявайки мейбомиевите жлези и увеличавайки притока на масла, отговорни за липидния слой, EyeGiene® възстановява и стабилизира естествения слъзен филм, което позволява на сълзите да действат по-ефективно и да облекчат симптомите на сухота.

Приключението EyeGiene® започва, когато пъхнете нагревателите за еднократна употреба в ултра меката маска за очи. Терапевтична релаксираща топлина активира жлезите да отделят естествените си успокояващи масла върху очната повърхност. Системата е напълно преносима и може да се използва навсякъде, не изисква затопляне от външен източник или необходимост микровълнова печка. Системата EyeGiene® безопасно и удобно осигурява правилната температура за точното време. Контролирано сухо загряване на повърхността на клепачите се активира автоматично чрез изваждане на нагревателя от блистера и поставянето му в джобчето на маската и на самата маска върху лицето. Нищо повече. Системата мотивира пациента дългосрочно – маската е за многократно ползване, което засилва значението на дългосрочното третиране за овладяване на симптомите и намаляване вероятността от обострянето им. Отнема няколко минути до достигане на терапевтичната температура. Самият процес на акумулиране на топлината е в резултат от оксидацията – контактът на нагревателя с кислорода автоматично задейства загряването. Самият нагревател е с меки и гладки ръбчета. А топлината се генерира върху по-голяма подгряваща повърхност – клепачите и околната периорбитална зона, което гарантира добър ефект на стимулиране на жлезите.

10 ОТ НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА ПОДГРЯВАЩИТЕ КОМПРЕСИ ЗА СУХИ ОЧИ EYEGIENE®

0888 642 999
запазете час