Ново поколение лещи за късогледство и астигматизъм

Ново поколение лещи за късогледство и астигматизъм

Лещите MYOPSEE са с 16% по-тънки и 11% по-леки от стандартните

ЗАЩО ВИЖДАМЕ ЯСНО САМО БЛИЗКИ ОБЕКТИ, A ПО-ДАЛЕЧНИТЕ СА РАЗМАЗАНИ И НЕЯСНИ. КАКВО Е КЪСОГЛЕДСТВОТО?

Късогледството (миопия) е състояние на човешкото око, свързвано с неправилното пречупване на светлината. Образът на наблюдавания обект се получава пред ретината вместо върху нея. Проявява се при по-голяма дължина на очната ябълка или при по-голяма пречупваща силна на роговицата и очната леща. Затова ясно се виждат само близки обекти, a по-далечните са размазани и неясни. И докато през 2010 г. засегнатите от миопия са близо 28%, то прогнозите за 2050 г. са късогледите да бъдат 50% от населението на планетата Късогледство може да се развие постепенно, а понякога доста бързо през детството и юношеството.

ОСНОВНИ ПРИЧИНИ: НАСЛЕДСТВЕНИ ФАКТОРИ, ОКОЛНА СРЕДА И ЕЛЕКТРОННИ УСТРОЙСТВА

КОМПЮТРИТЕ И СМАРТФОНИТЕ СА СРЕД РИСКОВИТЕ ФАКТОРИ

Бумът на цифровите устройства приоритизира използването предимно на близкото ни зрение. Това създава допълнително усилие, което често води до удължаване на очната ябълка. Интензивните дейности на близки разстояния от ранна възраст: четене, писане и работа с компютър, също увеличават риска от развитие на късогледство.

ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ НА ЗАКРИТО УВЕЛИЧАВА РИСКА ОТ КЪСОГЛЕДСТВО

Проучвания сочат, че дейности на открито често могат да бъдат превенция срещу миопия. Защитният ефект е поради по-високите нива на осветеност на открито и защото не е нужно да бъдат фокусирани близки предмети. Освен това допаминът предотвратява удължаването на очната ябълка, съответно появата и прогресията на късогледство.

Ако и двамата родители са късогледи, съществува 6.4 пъти по-голям риск децата също да бъдат късогледи. Родителите често не са достатъчно информирани за това, че късогледството еволюира най-бързо в детството. Не взимат предвид рисковите фактори и закъсняват с първия преглед при очен специалист.

РЕШЕНИЕ ЗА КЪСОГЛЕДСТВОТО: НОВИТЕ ЛЕЩИ MYOPSEE ОСИГУРЯВАТ ПО-ПРЕЦИЗНО ЗРЕНИЕ

Nikon не случайно е експерт в решенията за миопия. През 2000 г. компанията представя за първи път 1.74 ултра-висок индекс за по-естетични и леки лещи за миопи. А през 2015 г. се появява SeeMax AP – за отлично зрение за хора с миопия и астигматизъм. През 2018 г. Nikon представя MyopSЕЕ.

Двойно асферичната леща МyopSEE е изключително предназначена за късогледи. С 16% по-тънка и 11% по-лека спрямо стандартната, осигурява ултра-прецизно зрение, лекота и естетика на късогледите хора. Резолюцията на изображението е перфектна, а дизайнът е оптимизиран за естествения вид на окото. Деформациите в периферията на лещата са минимизирани. Калкулацията на двойно асферичните повърхности, редуцира нежелания астигматизъм. Тънкостта придава и лекота. Това подобрява комфорта при ползване. Позволява широк избор на рамки.

0888 642 999
запазете час