Очилата издават нашата индивидуалност и лайфстайл

Очилата издават нашата индивидуалност и лайфстайл

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩИ ОЧИЛА

Тъй като хората обикновено ни разпознават по лицето, очилата, които избираме, са много важна част от нашата идентичност. Независимо дали се стремим да изглеждаме сериозни, забавни, консервативни или стилни, подходящите очила ни помагат да изградим свой персонален имидж. Те разкриват на хората около нас истинското ни „аз“ и издават информация, за която не подозираме. Ключът е да намерим точните рамки за очила, които отговарят на нашата индивидуалност и начин на живот.

ПЪРВАТА СТЪПКА ЗА ИЗБОР НА ОЧИЛА СПОРЕД ЕКСПЕРТИТЕ Е ДА ИМАМЕ ПРЕДВИД РАЗЛИЧНИТЕ АСПЕКТИ ОТ НАШЕТО ЕЖЕДНЕВИЕ:

  • За какво ще използваме очилата
  • Какъв тип работа извършваме
  • Кои са различните дейности

За постигане на различни визии е хубаво да заложим на повече от един чифт очила, така както имаме нужда от повече от един чифт обувки. Същият чифт обувки няма да ни отведе от официална вечеря до волейболното игрище или от плажа до офиса.

Първо трябва да маркираме няколко основни точки за това кои сме и как искаме да бъдем разпознавани:

  • Бизнесмен, активен любител на природата, зает родител, пенсионер или студент;
  • Творческа натура като художник, графичен дизайнер или просто писател;
  • Или подобно на повечето хора имаме начин на живот, който обхваща редица различни дейности, интереси и личностни черти;


За да стесним възможностите си за избор, трябва да се информираме какво предлагат експертите по очилата, когато става дума за стил, цвят, материал и размер на рамката спрямо различните начини на живот.

ОЧИЛА ЗА СЕРИОЗЕН БИЗНЕС

За да изградим доверие сред бизнес партньорите си и колегите, експертите препоръчват да се спрем на консервативни форми и цветове. За да подобрим професионалния си имидж, можем да помислим за няколко дизайна и нюанса:

  • Класически форми като овали, правоъгълници или бадеми;
  • Традиционни цветове от злато, сребро, кафяво, сиво и черно;
  • Пластмасови рамки, без ярки цветове или необичайни форми;


Титанът и неръждаемата стомана също са добър избор, както и рамките тип „глазант“ (най-ефирната рамка при която има само дръжки и наносник).
Сребърен, метален, кафяв и черен цвят се препоръчват за мъже, тъй като са лесни за комбинация консервативни тонове и подхождат на бизнес костюми. Кафяви и златни цветове, сребро, бордо, черно и еспресо са отлична алтернатива за дамите.
Класическите модели с цвят „костенурка“ също се съчетават чудесно с бизнес облеклото.

ОЧИЛА, КОИТО ДЕМОНСТРИРАТ КРЕАТИВНОСТ И СТИЛ

Един от начините да демонстрираме креативността си е да заложим на геометрични форми, по-дебели и по-големи пластмасови рамки. Модерните метални рамки също се възприемат като артистични.
По-големите очила също са опция, както и по-необичайните цветове – синьо, зелено и лилаво. Многоцветните ламинати са друга възможност, както и флоралните мотиви и животински щампи. Препоръчват се и лазерно изрязани детайли и покрития,  тъй като изглеждат нестандартно и актуално.

Друг водещ тренд напоследък са ретро рамките. Те са уголемени вариации на рамките от 70-те и 80-те години – като големите „котешки очи“ и авиаторски форми, както и модните линии от 60-те.

ОЧИЛА ЗА УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ

Независимо дали изучаваме инженерство или изкуство, бизнес или литература, в колежа или университета е точното време да развием своята собствена идентичност – и да покажем своя стил.
Без ограниченията на консервативната офис среда имаме много повече свобода на действие по отношение на стила на очилата, включително привличащите погледа цветове и форми. Необичайните форми, ярки цветове, по-големи размери и интересни детайли, като например цветното ламиниране, са лесно достъпни в разнообразни цени и търговски марки. Атрактивни рамки с много цвят или в стил на интелектуалец  – не трябва да се страхуваме да изрязваме себе си.

ОЧИЛА ЗА ЗАЕТИТЕ МАМА ИЛИ ТАТКО

За заетите мами (или татковци) в постоянно движение и с малко време, стилен чифт очила може би работи най-добре. Овалите, преавоъгълните и меките форми на котешко око са много функционални и изглеждат страхотно. В зависимост от личния стил, може да се заложи на основната форма с метални акценти, подобни на бижута, или разпознаваеми дизайнерски лога, които засилват модния ефект. Най-интересните цветове като тъмно лилаво, тъмно червено, меко зелено и черно, също могат да добавят моден акцент към основната рамка.

ОЧИЛА ЗА УИКЕНДА

Повечето от нас имаме “нормален” живот от 9.00 до 17.00 в работните дни, и по-активен през почивните.

Точно както официалните обувки не са подходящи за парти или спорт, очилата от 9.00 до 17.00 могат да бъдат грешен избор за свободното време. За най-добър комфорт и безопасност през уикенда е хубаво да изберем поне един чифт спортни очила или дори по-небрежни рамки. Стайлингът може да варира от по-извити спортни до по-конвенционално оформени очила. Спортният вид може да включва ярки или неонови цветове, ивици и модерни комбинации от метални и пластмасови материали.

Всеки един то нас е разнолик като същност и лайфстайл. Затова и един чифт очила не е достатъчен за всички аспекти на живота ни. За да сме актуални и да се вписваме в кода, трябва да помислим за рамки, подходящи за офис среда, за спорт, парти или ваканция.

0888 642 999
запазете час