Предимства на диоптричните слънчеви стъкла на Nikon

Предимства на диоптричните слънчеви стъкла на Nikon

Очилата, слънчеви или корекционни, са част от нашата идентичност и са специален акцент към визията. Без значение дали искаме да изглеждаме стилни, артистични, креативни, консервативни или просто бизнес, очилата изпращат послание за начина по който да бъдем възприемани. Дори ако изберем да носим един чифт очила за всичко, което правим, това също дава определена информация за нас. Все по-популярна става тенденцията хората с необходимост от корекция на зрението, да комбинират диоптричните със слънчеви очила, залагайки на любимия си бранд и дизайн рамки. Слънчевите очила освен желан моден аксесоар са и задължително условие очите ни да са здрави. Те ни помагат да се чувстваме комфортно на слънце, като намаляват отблясъците. Най-важната им функция е да предпазват очите от вредните ултравиолетови лъчи, които могат да доведат до сериозни очни заболявания като катаракта, например. Клинични проучвания сочат, че до 20% от катарактите са в резултат от излагане на UV лъчи.

Слънчевите диоптрични стъкла на Nikon, например, могат лесно да се монтират към повечето видове слънчеви очила и стилни рамки, създавайки продукт, който съчетава отлична корекция на зрението, защита от най-високо ниво и естетика. Можете да се обърнете се към очен специалист, за да добавите корекционните стъкла на Nikon на любимите си слънчеви очила.

ПРЕДИМСТВА НА СТЪКЛАТА NIKON

• Високоефективна UV защита

Nikon комбинират висококачествени материали и покрития за филтриране на вредните UV лъчи, преминаващи през стъклата и тези, отразени от задната им повърхност. Тази отлична комбинация осигурява висок индекс на e-SFP (защитен фактор за слънце).Стъкла с висока кривина

Стъклата на Nikon са конструирани с по-голяма извивка, адаптирана към модерните слънчеви очила. Техният оптичен дизайн е оптимизиран според специфичната кривина на рамката, така че слънчевите очила да изглеждат стилно, без да компрометират качеството на зрението.

• Цветово разнообразие

Можете да избирате от палитра с различни нюанси стъкла на Nikon, за да персонализирате очилата си. Разнообразни и специфични функции за защита на очите и за подобряване на зрението ви.

• Transitions-  фотосоларни стъкла

Nikon предлага и фотосоларни стъкла Transitions, които предоставят практична и удобна алтернатива на постоянно оцветените стъкла. Същите могат да се носят като прозрачни коригиращи очила на закрито, а на открито да предпазват от UV лъчи и отблясъците на слънчева светлина.

• Поляризиращи стъкла

Когато избирате слънчеви очила е важно да знаете критериите, за да сте сигурни, че ще получите безкомпромисна грижа за вашите очите. Независимо от стила или функцията, най-важното, което винаги трябва да имате предвид е UV защитата. Поляризираните лещи са отличен избор, предлагайки много повече предимства пред останалите.

Слънчевата светлина се абсорбира или отразява в много различни посоки. Когато се отразява от повърхности, като земя, вода или дори капака на автомобила, например, резултатът са ярки отблясъци. Поляризиращите стъкла блокират светлинните лъчи, които попадат в очите ви след отразяването от тези повърхности, за да елиминират  нежеланите отблясъци и да изострят зрението ви. Може би тази технология е най-забележима при разходка с лодка или риболов, тъй като ще можете да виждате през повърхността на водата, без отраженията от слънцето и небето.

Предимства на поляризиращите стъкла

  • Намаляват отраженията и отблясъците
  • Увеличават зрителния комфорт и намаляват напрежението в очите
  • Подобряват цветовия контраст и яснотата на зрението
  • Подобряват безопасността, особено при шофиране
  • Предлагат се в различни цветове

Независимо от дейността или сезона, поляризиращите стъкла комбинират стил и функционалност. Те са особено полезни, ако се занимавате с дейности на открито, прекарвате време във водата или се намирате в условия на силно осветление, като например шофиране, където отблясъците не само отвличат вниманието, но могат да бъдат опасни.

Повечето хора ще открият, че поляризиращите стъкла са изключително полезни за подобряване на комфорта и визията. Нещо повече, поляризиращите стъкла се предлагат в различни цветове и дори можете да ги получите с модерни функции като огледално покритие, например. Поляризиращите стъкла са предпочитан избор на слънчеви очила с корекция, идеални за подобряването на зрението, докато извършвате ежедневните си дейности на открито.

Най-добрите стъкла за очила са различни в зависимост от вашите нужди. Посетете професионален очен специалист и попитайте за най-подходящото решение за вас.

0888 642 999
запазете час