Специални офис стъкла подобряват зрителния комфорт на хора над 40 години

Специални офис стъкла подобряват зрителния комфорт на хора над 40 години

Осигуряват ясно зрение на близки и междинни дистанции

С напредване на възрастта неизбежно отслабва способността на окото да фокусира предмети на близко разстояние. След 40 години хората започват да развиват възрастово далекогледство дори зрението им преди това да е било отлично. А за работещите в офис тези промени са свързани с допълнителна грижа за зрителния комфорт.

Поради дигитализацията и нарастващата необходимост от електронни устройства в работния процес, обичайната работна дистанция в офиса вече се променя и изисква по-комплексно решение. А предвид това, че възрастните прекарват пред екраните повече от 9 часа на ден, се появява нуждата от специални стъкла, които да осигурят по-ясно зрение на близки и междинни дистанции.

Съществуват чудесни решения за хората с пресбиопия, които работят в офис. Офис очилата (наричани още дегресивни) са най-добрият избор за хора над 40 г. в работна среда, които използват активно и продължително компютър (междинното си зрение) и смартфон, таблет или документи (близкото си зрение).

ПРЕДИМСТВА НА ОФИСНИТЕ СТЪКЛА

Подобно на прогресивните очила, офисните очила дават възможност за коригиране на зрението на близко (30-40 см) и на междинното разстояние (60-90 см). Те обаче не коригират зрението на далече. Тези стъкла са адаптирани, за да направят прехода от близко до междинно зрение възможно най-приятен. Идеални са за пресбиопи, които не искат да носят очила постоянно. Те позволяват лесно четене без да влияят на междинното зрение (работа на компютър или в офис среда).

Освен това адаптацията към тях е много по-бърза, отколкото при прогресивните лещи. Офис стъклата осигуряват по-широко зрително поле в затворени помещения и увеличават с 50% междинната зона в сравнение със стандартните прогресивни очила. За още по-голяма ефективност на офис стъклата, е възможно да се добави специално покритие, филтриращо високо-енергийната синя светлина, излъчвана от всички съвременни дигитални устройства.

Продължителното излагане на този тип светлина задейства реакция във фоточувствителните клетки, която може да увеличи риска от дегеративни промени, често срещани при възрастните хора.

ЗА КОГО СА ПОДХОДЯЩИ ОФИС ОЧИЛАТА?

  • Млади пресбиопи, които не са избрали прогресивни очила, защото не желаят да ги носят през целия ден;
  • Хора с далекогледство, които вече имат еднофокусни очила за близко виждане и имат желание да изпозлват работни очила с по-голяма дълбочина на зрителното полето;
  • Пресбиопи, които вече изпозлват прогресивни очила, но желаят да разполагат със специфично оборудване, което да подобри визуалния им комфорт и ергономията при дейности на близки и междинни дистанции ( четене, рисуване, екран и т.н.).
  • Пресбиопи, чиито прогресивни очила не осигуряват достатъчен комфорт и удовлетворение пред компютъра (твърде ограничено зрително поле), когато преоритетната дистанция е междинната.

Вижте специалните ни оферти тук: https://friendsoptics.com/%d0%be%d1%84%d0%b5%d1%80%d1%82%d0%b8/

0888 642 999
запазете час