Специални стъкла от Nikon при дейности на закрито

Специални стъкла от Nikon при дейности на закрито

Уверете се, че любимите ви дейности на закрито са толкова релаксиращи за очите ви, колкото и за ума ви.


Спомняте ли си, когато възрастните хора ви казваха, че гледането на телевизия и видеоигрите е вредно за очите ви? Изненадващо, много проучвания стигат до извода, че няма връзка между лошото зрение и гледането на телевизия.

Има обаче известна истина, че екраните могат да причинят напрежение на очите, което прави по-неудобно да се наслаждавате на любимите си дейности на закрито.

В днешно време очите ни са подложени на по-голямо напрежение от всякога заради съвременния ни дигитален начин на живот.

Колко често проверявате смартфона си? За много от нас това е първото нещо, към което достигаме, когато се събудим, и последното, което проверяваме, преди да заспим.

Проучванията все още определят колко точно нашите смартфони влияят на очите ни, но е ясно, че много хора изпитват и страдат от напрежение на очите поради продължителна употреба на смартфон.

Трудно е да оставим телефоните и таблетите си, така че е важно да се грижим за очите си и да се уверим, че имаме очила, добре адаптирани към нуждите на зрението ни.

ВИЖ АКТУАЛНИТЕ ОФЕРТИ ОТ NIKON ТУК: Оферти

Работата в офиса е също представлява тежък труд за очите ви.

За повечето хора, които влизат в офис всеки ден, работата означава прекарване на дълги часове пред екрана на компютъра.


Не би трябвало да е изненадващо, че се съобщава, че приблизително 7 от 10 души страдат от симптоми на дигитално напрежение на очите.

Дигиталното напрежение на очите има две основни причини:

  • Продължителното фокусиране на близко разстояние поставя окото под постоянно напрежение, докато регулира фокуса си, за да съответства на разстоянието на екрана.
  • Цифровите устройства – особено тези с LED екрани – излъчват много синя светлина, която се разсейва и намалява възприемания контраст на това, което гледа окото.

Типичните симптоми на умора на очите, свързани с цифрови устройства:

  • Напрежение в окото
  • Уморени очи
  • Замъглено виждане
  • Сухи или парещи очи
  • Главоболие
  • Затруднено концентриране
  • Болка във врата или раменете
  • Трудност при използване на компютърна програма за електронни таблици

Nikon предлагат оптични стъкла, специално пригодени за потребители на компютри и смартфони. Те съчетават покритие, което отрязва част от синята светлина, излъчвана от цифровите екрани, със специален оптичен дизайн, който позволява по-спокойно фокусиране.


Не забравяйте да опишете любимите си хобита и дейности на вашия оптик. Налични са много продукти на Nikon, които отговарят не само на различни нужди от корекция, но и на специфичните начини, по които използвате зрението си. При нас в оптика Приятели, ще получите индивидуална консултация и препоръка за най-добрия избор, отговарящ на вашите специфични нужди.

ВИЖ АКТУАЛНИТЕ ОФЕРТИ ОТ NIKON ТУК: Оферти

0888 642 999
запазете час