Фотохромните лещи са най-добрият избор за UV защита при диоптричните очила

Фотохромните лещи са най-добрият избор за UV защита при диоптричните очила

Много хора рутинно вземат предпазни мерки да защитят кожата си от вредното влияние на UV лъчите, но пропускат грижата за здравето на очите и превенцията срещу UV увреждане. Изследванията показват, че дългосрочно незащитеното излагане на слънчева светлина може да доведе до дегенерация на макулата, катаракта, както и до други състояния на очите, които да компрометират зрението. Специалистите в грижата за очите препоръчват хората да защитават очите си при излагане на UV лъчи от ранна възраст. От решаващо значение за зрението, особено през лятото, е да помислите как да предпазите очите си. А най-доброто средство за защита е правилният и навременен избор на подходящи очила – слънчеви и диоптричните с UV филтър. Оптометристите от Friends Optics съветват да бъдете внимателни и в облачни дни, тъй като облаците пропускат UV лъчите и дори тогава има риск за здравето на очите.

ФОТОХРОМНИТЕ ЛЕЩИ БЛОКИРАТ 100% ОТ ВРЕДНИТЕ UVA И UVB ЛЪЧИ

Фотохромните или адаптивните лещи автоматично потъмняват при излагане на слънчева светлина. А когато вече не сте изложени на въздействието на UV , лещите се връщат в прозрачното си състояние и изсветляват. Адаптивните лещи съдържат специални патентовани фотохромни багрила, чиито молекули се активират като потъмняват при слънчевото ултравиолетово лъчение. Тъй като UV лъчи проникват и през облаците, фотохромните лещи потъмняват дори и в облачни дни. Най-популярната марка фотохромни лещи за очила е Transations®. Последното поколение технология фотохромни лещи Transition Gеn8 изсветлява на закрито няколко пъти по-бързо спрямо другите стъкла, като осигурява още по-голям комфорт.

Когато UV светлината намалява, лещите избледняват. С промяната на светлинните условия нивото на нюанса се адаптира, предлагайки правилното оцветяване в точното време. Важно е да се отбележи, че блокирането на UV лъчението остава постоянно. Фотосоларните лещи осигуряват автоматична защита от UV лъчение както в ясно, така и в затъмнено състояние и представляват наистина превъзходна технология.
Тъй като предните стъкла на превозните средства блокират повечето UV лъчи, фотохромните лещи не потъмняват, когато шофирате или се возите на предната седалка. Последните постижения в технологията позволяват някои фотохромни лещи да се активират както от UV, така и от видимата светлина – дори при отсъствие на UV потъмняват с лек нюанс. Това е технологията Transitions® XTRActive. Фотохромните лещи за очила се предлагат с почти всички материали и дизайни на лещи, включително лещи с висок индекс, бифокали и прогресивни лещи. Допълнително предимство на фотохромните лещи е, че абсорбират и вредната синя светлина, излъчвана от дигиталните устройства и от слънцето.

ФОТОХРОМНИТЕ ЛЕЩИ НАМАЛЯВАТ ОТБЛЯСЪЦИТЕ

Реагират бързо на променящата се светлина, с промяната на светлинните условия нивото на нюанса се адаптира, за да осигури точното оцветяване в точното време. Тази удобна защита срещу отблясъци е автоматична.

ФОТОХРОМНИТЕ СТЪКЛА МОГАТ ДА ЗАМЕСТЯТ СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА

На открито фотохромните лещи автоматично потъмняват в зависимост от яркостта на UV лъчите. Колкото по-силно е слънцето, толкова по-тъмни стават лещите на Transitions®. Това помага да се подобри качеството на зрението, като намаляват се слънчевите отблясъци при различни светлинни условия – както в ярки слънчеви, така и в облачни дни. Фотохромните лещи са чудесно ежедневно решение за употреба на открито.

ЛЕЩИТЕ TRANSITIONS® ПОДОБРЯВАТ КАЧЕСТВОТО НА ЗРЕНИЕТО

Тъй като фотосоларните лещи се променят с всяка промяна на светлината, те помагат постоянно да виждате изображенията по най-добрия начин. Те намаляват отблясъците, подобряват способността да различавате обекти с различна големина, яркост и контраст и ви позволяват да виждате по-добре при всякакви светлинни условия.
Добавянето на антирефлексно покритие към фотохромните лещи повишава още повече тяхната ефективност. Покритието позволява на повече светлина да преминава през фотохромни лещи за по-остро зрение при условия на слаба светлина (като шофиране през нощта) и елиминира досадните отражения на слънчева светлина от задната страна на лещите при ярко слънце. Въпреки че фотохромните лещи струват повече от прозрачните лещи за очила, те предлагат удобството и намаляват необходимостта да носите допълнително чифт слънчеви очила с корекция. Най-новото поколение фотохромини лещи Transitions® Gen 8 са резултат от петгодишни изследвания и разработки. Лещите Transitions® Gen 8 стават по-тъмни от другите лещите, като осигуряват още по-добра защита от вредните UV лъчи на слънцето. На закрито лещите Gen 8 предлагат и по-висока защита от синя светлина от всички цифрови устройства. Тъй като фотохромните лещите автоматично се адаптират към светлинните условия, те намаляват напрежението на очите и умората на закрито и примигването на слънчева светлина. Бързо променящите се лещи могат също да намалят отблясъците, като регулират количеството естествена светлина, на която сте изложени.

0888 642 999
запазете час