Transitions Signature GEN8 - Най-иновативните и висококачествени фотосоларни стъкла

Transitions Signature GEN8 – Най-иновативните и висококачествени фотосоларни стъкла

България е слънчевa държавa. Статистиката показва, че средно-годишно слънчевите дни у нас са около 240, което в сравнение с някои държави в Европа е с между 4 и 8 пъти повече слънчево време. Светлината е важна за това да бъдем здрави и в добра кондиция. Тя е отговорна за психо-физичния баланс на нашето тяло, защото клетките на човека работят в цикличен ритъм, който се определя именно от качеството и интензитета на светлината, на която сме изложени. Знаем и от собствен опит, че в слънчевите дни общото ни настроение и жизненост се повишават. Генерално межем да кажем, че светлината е един от най-важните фактори за нашият живот и неговото качество.

От друга страна знаем, че лекарство приложено в неподходяща доза може да се превърне в отрова. Подобна съпоставка можем да направим и с неправилно „дозираната“ ежедневна светлина. Актуалната статистика показва, че днес възрастните хора прекарват под 12 часа на седмица навън на слънчева светлина, но за сметка на това са изложени на въздействието на високоенергийна изкуствената светлина излъчвана от осветителните тела и най-вече от дигиталните устройства, които ползваме. Тази светлина повишава риска от дегенеративни промени в клетките на ретината, които за съжаление са необратими.

Когато пък се случи да излезем навън светлинните условия са променливи и зависят от климатичните особености на региона, сезона и часовия период. Например в страните, разположени в близост до екватора или високо в планините, хората развиват по-рано катаракта (перде), както и пресбиопия (необходимостта от очила за близка работа), която се проявява на около 30-35 годишна възраст, тоест около 10 години по-рано от обикновено. Това се случва и с тези, чиито професии изискват работа навън (фермери, строители и т.н.), и при които UV светлината унищожава част от клетките на вътреочната леща, които за разлика от клетките на повечето останали органи не регенерират. Затова и в редица държави е прието наред с прогнозата за времето да се дава информация и за така нареченият UV индекс за следващия ден с предупреждение за защита на тялото и очите.


Разбира се първоприемникът на светлината в нашето тяло са очите. Те обработват и подават светлинната информация към мозъка, който от своя страна „предприема действия“, съответстващи на тази информация. Затова е важно очите ни да бъдат в добра кондиция, която се определя и от светлината насочена към тях и която ще допринесе за цялостния ни комфорт.

За да осигурим „правилната доза“ светлина на нашите очи винаги и по всяко време, ние можем да използваме едно просто но интелигентно решение – очила с фотосоларни стъкла. Тези стъкла „автоматично“ променят своето затъмнение в зависимост от интензитета на обкръжаващата ни светлина. На по-ярко слънце те са по-тъмни, при облачно време имат лек отенък, а когато сме в затворено помещение са бели. Така във всяка ситуация имаме яснота и комфорт на зрението.

Ако се опрем отново на статистиката, тя показва че 9 от 10 ползватели на очила са чуствителни към светлината, но само 1 от 10 ползват фотосоларни стъкла. Можем да търсим причините за това в липсата на цялостна информация за тези продукти, недостатъчно добрите технически характеристики на по-старите модификации и естетичното неодобрение от страна на част от клиентите.

Най-иновативната и високотехнологична версия фотосоларни стъкла е Transitions Signature GEN8. Нейното разработване отнема почти 2 пъти повече време от създаването на всеки един от предходните генерации фотосоларни стъкла. Причината за това е, че фирмата производител е амбицирана да достигне до колкото е възможно повече ползватели на очила и да осигури три основни предимства за тях:

  1. По-добра защита;
  2. По-добро зрение;
  3. По-добра естетика и по-дълъг живот на стъклата.

Във връзка със защитата от оксидативния стрес на очите, породен от излагането им на синя светлина, излъчвана от съвременните компютри, телефони, телевизори и таблети можем да кажем следното за GEN8: Защитата им е 3,4 пъти по-голяма от тази на стъклата със стандартен антирефлекс и с 1,4 пъти по-висока от тази на белите стъкла с Blue филтър. Синята светлина, излъчвана от слънцето е много по-интензивна от тази на мониторите и защитата от нея се осигурява само от фотосоларните стъкла, като тя достига до 87% и надвишава с над 10 пъти защитата, осигурена от стандартните стъкла. Освен очите тези очила защитават и кожата около нашите очи и клепачите, които са уязвими от канцерогенни заболявания. Това, което можем ясно да потвърдим е, че единствените очила, които напълно защитават нашите очи от високоенергийните UV и синя светлина, както навън така и в затворени помещения са фотосоларните стъкла, като в най-голяма степен това важи за новият Transitions GEN8. Освен това той не променя реалните цветове и не придава жълтеникав отенък, както белите стъкла със син филтър.

С фотосоларните стъкла по-доброто зрение е гарантирано, тъй като те редуцират ярката светлина и ни осигуряват по-натурален преход от по-светли към по-тъмни пространства и обратно. За разлика от предишната генерация фотосоларни стъкла, комфортът на очите при GEN8 се осигурява от по-бързата реакция на потъмняване на стъклата навън (35 секунди за пълно потъмняване), както и с 3 минути по-бързо изсветляване в затворени помещения. Максималното потъмняване е 89% като влиянието на реакцията от температурата е значително по-слабо, а вътре стъклата са напълно прозрачни без да могат да се различат от белите стъкла.

Освен това Transitions представя и единствената фотосоларна технология за автомобил XTRActive, като при новата и версия затъмнението на стъклата може да надвиши 2-ра категория при ярко слънце.
Дългоочакваната модификация на XTRActive в комбинация с поляризация ще бъде представена в следващите месеци, като това ще са единствените стъкла, които комбинират фотосолар, който потъмнява в автомобил, има поляризация за елиминиране на отблясъците от гладки повърхности (капак на автомобил, асфалт, сняг, вода и т.н.) и е прозрачен в затворени помещения. Един уникален продукт, даващ изключителен зрителен комфорт и защита за хора, които водят динамичен живот, комбиниращ ангажименти както навън, така и в затворени помещения.

Що се отнася до естетиката на стъклата Transitions GEN8, можем да кажем, че освен класическите 3 цвята (кафяв, сив и графитено зелен), те вече се предлагат в още 4 цвята: Amber, Sapphire, Amethyst и Emerald. Така може да се подбере цвят на потъмняване, който ще пасне перфектно на рамката. Всички те могат да се комбинират със специален материал на стъклата, който при по-високите диоптри да допринесе за това те да бъдат значително по-тънки и по-леки в сравнение със стандартния материал.

Багрилата и уникалната нано-композитна матрица за пространствено разположение на трилионите фоточуствителни молекули са отнели повече от 5 години за тяхната разработка, но за сметка на това осигуряват значително по-дълъг живот на фотосоларните стъкла в Transitions GEN8.

В заключение можем да кажем, че фотосоларните стъкла от най-ново поколение допринасят за по-доброто зрение при всички светлинни условия, защитават в най-голяма степен очите на ползвателя, скоростта на реакцията и нейната ефективност са несравними с предходните генерации, а визията и оцветяването им покрива изискванията и на най-големите естети.

0888 642 999
запазете час