Как да защитим очите си през зимата

Може да изглежда странно, но слънчевите очила са също толкова важни през зимата, колкото и през лятото.

Ултравиолетовите лъчи, които ни причиняват слънчеви изгаряния на плажа, са също толкова опасни, когато сме в заснежената планина. Дори по-голямата част от кожата ни да е покрита с дебели слоеве екипировка за сняг, очите ни пак могат да бъдат уязвими без подходящата защита.

Сухият зимен въздух води до сухота в очите

Въздухът е по-сух през зимата, отколкото през другите сезони и когато включим отоплението вътре, за да се чувастваме по-уютно в домовете и колите си, го изсушаваме още повече. Това означава, че всеки, който е предразположен към сухота в очите е по-вероятно да почувства това дразнене в по-голяма степен през зимата. Някои добри стратегии за избягване на сухото око през зимата е да останете хидратирани, като използвате овлажнител или може би да оставите нагревателите на седалките да вършат повече  работа в колата, отколкото климатроника.

Ярък снежен ден може да доведе до „снежна слепота“

Има няколко начина, по които зимното слънце може да навреди на очите ни. Твърде много слънце в снежен ден, ако не носим предпазни очила, може да доведе до временно състояние, наречено „снежна слепота“. Това се случва и на заварчици и на ползващите солариуми, които не са внимателни. Скиорите и сноубордистите трябва да бъдат особено внимателни, защото снегът отразява слънчевата светлина, което значително увеличава излагането на ултравиолетови лъчи на незащитените очи.

Симптомите на „снежна слепота“ включват болка и парене в очите, усещане, че нещо е заседнало в тях, чувствителност към светлина, подути клепачи, сълзене, главоболие, замъглено зрение и прекомерни отблясъци около светлините на закрито. „Снежната слепота“ обаче не винаги настъпва веднага, което може да остави прозорец от няколко часа, в които да продължите да се излагате на по-вредното слънце, преди да го забележите!

Очила за зимни спортове

Преди да тръгнете по светлите, слънчеви склонове, препоръчваме да се снабдите с подходящ чифт очила за зимни спортове. Те осигуряват по-добро покритие от слънчевите очила, могат да се поставят върху обикновените очила, а някои дори се предлагат с покрития против замъгляване, за да не се запарват! Разгледайте възможностите си за цвета на предпазните лещи, защото различните цветове могат да бъдат полезни при различни условия. Има и универсални лещи, които работят доста добре при всякакви условия!

Не забравяйте слънчевите очила през зимата

Навсякъде, освен на планинския склон, правилният чифт слънчеви очила е чудесна защита срещу слънцето през зимата. Поляризираните очила не са идеални за ски и сноуборд, защото могат да затруднят виждането на контурите на склоновете, но са фантастични навсякъде другаде. Те блокират светлината, идваща от определени ъгли, което елиминира отблясъците. Не забравяйте да търсите слънчеви очила, които блокират ултравиолетовите лъчи и са поляризирани. Ще се радваме да ви помогнем да намерите идеалния чифт, ако не сте сигурни откъде да започнете!

Подгответе всички ваши въпроси за защита на очите през зимата!

Ще се радваме нашите клиенти да имат фантастична зима и част от това е да знаете, че имате страхотна защита на очите за всичките си любими зимни дейности. Можем да ви помогнем да откриете кои функции са най-важни в чифт предпазни или слънчеви очила и, разбира се, винаги сме на разположение за очни прегледи и актуализации на рецепти, когато имате нужда от тях.

Пазете очите си сигурни във вашата зимна страна на чудесата!

0888 642 999
запазете час